پیشینه زبان کردی و گویش‌های آن

پیشینه زبان کردی و گویش‌های آن

  • نوع فایل : کتاب
  • زبان : فارسی
  • نویسنده : مومن ساعدی دویسه
  • چاپ و سال / کشور: 2017

توضیحات

پیشینه زبان کردی و گویش‌های آن کتاب پیشینه زبان کردی و گویش‌های آن نوشته مؤمن ساعدی دویسه دربارهٔ زبان کردی که یکی از زبان‌های هند و اروپایی در شاخهٔ زبان‌های ایرانی غربی است. همچنین کردی به زنجیره گویشی‌ای گفته می‌شود که کرد ها هم اینک با آن سخن می‌گویند. زبان کردی یا زبان‌های کردی از زبان‌های ایرانی شاخه شمال غربی هستند که با زبان فارسی و بلوچی خویشاوندی دارند. تعریف یک زبان به عنوان «کردی» همواره دستخوش عوامل غیر زبان‌شناختی به‌ویژه عوامل سیاسی، و فرهنگی است. در واقع «زبان کُردی» به مانند زبان فارسی به معنای یک زبان با یک شکل استاندارد و مرز و تعریف مشخص نیست بلکه امروزه به طیفی از زبان‌های ایرانی شمال غربی اطلاق می‌شود که گاه به هم نزدیک و گاه نسبت به هم از نظر زبان‌شناسی دورند. زبان کردی شباهت زیادی به زبان‌های بلوچی، گیلکی، و تالشی دارد، این زبان‌ها نیز متعلق به زیرگروه شمال غربی زبانهای ایرانی هستند. از دیگر زبان‌های مشابه به زبان کردی که زیرگروه جنوب غربی زبانهای ایرانی به شمار میایند، لری و بختیاری و فارسی هستند؛ که هرکدام در مناطق وسیعی تکلم می‌شوند. گویش‌های مختلف عمدتاً در بخشهایی از ایران، عراق، سوریه و ترکیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. جمعیت‌های پراکنده کرد همچنین درجمهوری آذربایجان، ارمنستان، لبنان و اسرائیل نیز زندگی می‌کنند. کلمات کلیدی: کلهری، سورانی، گورانی، اورامانی، لغت نامه کردی، زبان کردی، زبانهای کردی، زبان فارسی، فارسی به کردی، بلوچی، زبان شناسی کردی، زبان زازا، آموزش زبان کردی، کرمانجی، برچسب‌ها: کلهری، سورانی، گورانی، اورامانی، لغت نامه کردی، زبان کردی، زبانهای کردی، زبان فارسی، فارسی به کردی، بلوچی، زبان شناسی کردی، زبان زازا، آموزش زبان کردی، کرمانجی
اگر شما نسبت به این اثر یا عنوان محق هستید، لطفا از طریق "بخش تماس با ما" با ما تماس بگیرید و برای اطلاعات بیشتر، صفحه قوانین و مقررات را مطالعه نمایید.

دیدگاه کاربران


لطفا در این قسمت فقط نظر شخصی در مورد این عنوان را وارد نمایید و در صورتیکه مشکلی با دانلود یا استفاده از این فایل دارید در صفحه کاربری تیکت ثبت کنید.

بارگزاری