انکیزیسیون در ایران

انکیزیسیون در ایران

  • نوع فایل : کتاب
  • زبان : فارسی
  • نویسنده : احمد کسروی
  • تعداد صفحه : 145

توضیحات

اَنکیزیسیون در ریشه بمعنی با پرس و جو سر از کاری در آوردن می باشد. پرس و جو یا بازجویی در دستگاه کشیشان در سده های میانه نه تنها برای شناسایی بلکه برای سرکوبی دگراندیشان بکار می رفت. در آغاز سده های میانه ، دستگاه کلیساهای کاتولیک بس استوار گردیده و نیرویش فزونی یافته بود. در آن روزگار اندیشه ها و کردارهای چندی بود که از دیدگاه آن دستگاه ، بیدینی و « الحاد» بشمار می رفت. با پیدایش نشانه های الحاد و بدعت ، پاپ گریگوری نهم در سال 1231 م. برای بازداشت و محاکمة « از دین برگشتگان» ، دادگاهِ بازجوییِ باورهای کیشی برپا گردانید که بنام اَنکیزیسیون شناخته شد.
انکیزیسیون منتظر شکایتی نمی مانْد تا بکار پردازد بلکه وظیفه داشت خود ، ملحدان و بدعت گزاران را بیابد. انکیزیسیون مراحلی داشت. بیشتر به فردی که باو گمانِ از دین برگشتگی می رفت فرصت اعتراف و آمرزش خواهی داده می شد. کسی را که چنین نمی کرد به نزد بازجو برده ، با گواهِ گواهان یا بی آن ، بازجویی و محاکمه می شد. شکنجه نیز مجاز بود.
بفرد گناهکار ممکن بود کیفرهای گوناگونی همچون نماز و روزة اجباری ، بازداشت داراییها و زندان (حتا تا پایان عمر) داده شود. متهمی که از باور و سخن خود باز نمی گشت یا آنها که پس از محکومیت و پشیمانی نمودن به الحاد بازمی گشتند ممکن بود دستگاهِ کلیسا فرمانِ مرگشان دهد.
شناخته شده ترین انکیزیسیونها در ایتالیا ، فرانسه و اسپانیا و در مستعمره هاشان بود. اسپانیا انکیزیسیون سختگیرتری داشت. در دورة یکی از کشیشان شمارِ کسانی که بدستورِ انکیزیسیونِ او سوزانده شدند کمابیش 2000 تن بودند.
اگر شما نسبت به این اثر یا عنوان محق هستید، لطفا از طریق "بخش تماس با ما" با ما تماس بگیرید و برای اطلاعات بیشتر، صفحه قوانین و مقررات را مطالعه نمایید.

دیدگاه کاربران


لطفا در این قسمت فقط نظر شخصی در مورد این عنوان را وارد نمایید و در صورتیکه مشکلی با دانلود یا استفاده از این فایل دارید در صفحه کاربری تیکت ثبت کنید.

بارگزاری